Работно време

Експозиция
сряда – неделя: 10.00 – 18.00 ч.

Във връзка с Коледните и Новогодишните празници експозицията на Музея няма да работи от 24 до 27 декември вкл. и от 30 декември 2023 г. до 2 януари 2024 г. вкл.

Администрация
понеделник – петък: 8.30 – 17.00 ч.

Продажба на билети
до 17.00 ч.

Билети

Деца (до 7 г.) – Вход безплатен
Учащи – 2 лв
Възрастни – 10 лв
Семеен – 12 лв

Намерете ни

Адрес: ул. “Черковна” № 92
Тел: + 359 2/946 1805

Виж повече

Да оцветяваме заедно

За дните, когато сме вкъщи и имаме време за любими и забавни семейни занимания, екипът на Музея Ви предлага нова идея, с която да разнообразите игрите с децата. Представяме Ви предложение за любопитно и творческо занимание за децата, в което сме сигурни, че ще увлечем и родителите.

Нашата идея – оцветяване на войниците от снимките с различни униформи. В тази своеобразна игра децата могат се запознаят с това как са изглеждали униформите на войници през различните периоди на развитие на Българската армия.

Може да оцветявате на компютър през програма, с която разполагате (вижте видеото). Оцветяването може да стане и като изтеглите и разпечатате шаблоните (снимките) и да оцветявате на ръка. На една от снимките ви представяме оцветените модели, които може да следвате като инструкция.

На изображението – образец, са дървени войници, които са част от Фонда на НВИМ. Излагани са в изложбата ни. „Българската армия. Приказки за деца“.