Работно време

Експозиция
сряда – неделя: 10.00 – 18.00 ч.

Администрация
понеделник – петък: 8.30 – 17.00 ч.

Продажба на билети
до 17.00 ч.

Билети

Деца (до 7 г.) – Вход безплатен
Учащи – 2 лв
Възрастни – 10 лв
Семеен – 12 лв

Намерете ни

Адрес: ул. “Черковна” № 92
Тел: + 359 2/946 1805

Виж повече

Подкрепи ни

За своето вековно съществуване Националният военноисторически музей се утвърждава като мост между минало и настояще благодарение на чувството за историзъм на много граждани и институции. Днес Музеят е богат с многобройните си приятели – дарители и доброволци, които ни помагат да споделим историята на България със света. Тази подкрепа е инвестиция в ценности, които да предадем на бъдещите поколения, тя е мотивацията да представяме различни гледни точки към историческите събития и заедно да редим пъзела на историята.

Дари история

Станете дарители на история, дарете памет на бъдещето. Направете вещ на предците ви, помнеща важна страница от историята на България, част от фонда на Националния военноисторически музей. Разделяйки се с частиците от своето лично и семейно наследство, Вие ни давате възможност да направим по-достоверен и по-истински прочита на българската история и така да я запазим за бъдещите поколения.

Националният военноисторически музей приема като дарение вещи, документи, фотографии и др., които могат да допълнят разказа за нашето минало. Дарените реликви се записват, документират и съхраняват съгласно приетите национални и европейски стандарти и законодателство, свързани с тази дейност. Те ще бъдат представяни в постоянната експозиция или във временните изложби на Музея.

Ако желаете да дарите реликва, свързана с историята на България и нейните въоръжени сили, моля да се свържете с нашия екип на някой от следните контакти:

Тел.: +359 2/946 1805

E-mail: nvim.pr@gmail.com, nvim@militarymuseum.bg

Стани доброволец

Желаете ли да дарите част от времето си в обществена полза? Вярвате ли, че съхраняването на миналото и предаването му на поколенията напред е общо дело? Искате ли да бъдете част от голямото семейство на Националния военноисторически музей? Ако отговорът е да, не се притеснявайте да се свържете с нашия екип.

През годините стотици доброволци и десетки фирми избират Националния военноисторически музей като локация в резултат от лична обществена активност или в изпълнение на корпоративни програми за социална ангажираност и отговорност. Те се включват с освежаване на външната експозиция на Музея, подпомагане поддържането на парковата среда или друга дейност в помощ на сплотения, но не толкова голям екип на Националния военноисторически музей.

Ако желаете да бъдете наш доброволец, може да заявите това на:

Тел.: +359 2/946 1805

E-mail: nvim.pr@gmail.com, nvim@militarymuseum.bg