• Facebook
  • Facebook
  • Facebook

АРХИВ 2018

ЦЕННИ ДАРЕНИЯ ПОКАЗА НАЦИОНАЛНИЯТ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ В НАЙ-НОВАТА СИ ИЗЛОЖБА

25.01.2018 г.

За поредна година Националният военноисторически музей представи част от най-интересните си дарения за изминалата година в традиционната си изложба „Памет за бъдещето“. С тази инциатива се постави и началото на събитийната и изложбена дейност на музея за 2018 г.

В своите приветствени слова директорът на музея доц. Соня Пенкова изтъкна изключителната значимост на дарителския жест, защото именно „разделяйки се с частицата от семейната си история се помага за обогатяването на големия разказ за националната история. Фактът, че днес най-младият наш дарител е само на 17 г. показва, че дарителството е ценност, която можем да предаваме и на децата си“. Тя отправи и специални благодарности към Българската национална телевизия за осъществената съвместна кампания „Дари история“ и общите усилия за съхраняването на българското културно наследство, връчвайки им почетния знак на Националния военноисторически музей.

Ценните артефакти, свидетели на българската история, привлякоха вниманието на множество наследници на значими личности, свързани с нашето минало, дарители, любители на военната история, гости и приятели. Някои от тях дариха ценни документи и снимки, за да могат те да бъдат запазени и да достигнат до бъдещите поколения.

Всички дарители получиха специална грамота и билет за целогодишен безплатен достъп до Националния военноисторически музей и неговите филиали.

Изложбата ще бъде отворена за посещение до края на февруари.


Назад

КОНТАКТИ

България, 1505, гр. София
ул. „Черковна“ № 92
автобуси: 9, 72, 120, 305, 413
трамваи: 20, 23
тел.: + 359 2/946 1805
факс: + 359 2/946 1806
e-mail: nvim@militarymuseum.bg
e-mail: nvim.pr@gmail.com