• Facebook
  • Facebook
  • Facebook

АРХИВ 2018

ПРИКАЗКИ ЗА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ В НАЙ-НОВАТА ИЗЛОЖБА НА НАЦИОНАЛНИЯ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ

12.12.2018 г.

Деца влязоха в ролята на екскурзоводи и официално дадоха старт на най-новата изложба на Националния военноисторически музей – „Българската армия. Приказки за деца“. Традиционно преди празниците музеят се обръща към своите най-малки приятели, създавайки изложба, в която с умалени модели на военнослужещи, въоръжение и транспортни средства, както и с акварелни рисунки на художника Лазар Йорданов им разказва за създаването и развитието на Българската армия.

Какво е лядунка и еполети, какви са видовете военни униформи, какво носи един войник в своята раница и колко тежи тя? Така с езика на най-малките третокласниците Симона и Ясен представиха изложбата на свои връстници от столичното 38 ОУ „Васил Априлов“. Децата не само научиха любопитни подробности за Българската армията, но и успяха да усетят текстурата на платовете, от които са били направени униформите, рисуваха и се снимаха със специално изработени дрехи на военни и техните дами. Малчуганите се забавляваха още и с тематичните интерактивни приложения към изложбата.

Изложбата „Българската армия. Приказки за деца“, която впечатлява еднакво и малки и големи, може да бъде разгледана до края на февруари.


Назад

КОНТАКТИ

България, 1505, гр. София
ул. „Черковна“ № 92
автобуси: 9, 72, 120, 305, 413
трамваи: 20, 23
тел.: + 359 2/946 1805
факс: + 359 2/946 1806
e-mail: nvim@militarymuseum.bg
e-mail: nvim.pr@gmail.com