• Facebook
  • Facebook
  • Facebook

АРХИВ 2017

ПЪРВИТЕ МУЗЕЙНИ НАГРАДИ БЯХА ВРЪЧЕНИ В НАЦИОНАЛНИЯ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ

30.11.2017 г.

На официална церемония в Националния военноисторически музей бяха раздадени първите годишни награди на Сдружение „Български музеи“. Събитието събра представители на музейната колегия от цялата страна и бе уважено от заместник-министърът на културата Амелия Гешева.

СПЕЦИАЛЕН ДЕН НА МАЙКАТА В НАЦИОНАЛНИЯ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ

22.11.2017 г.

За първи път с вълнуващи забавления Националният военноисторически музей организира Ден на майката. Празникът ще се състои на 25 ноември (събота) 2017 г. от 10.00 до 18.00 ч. Входът за постоянната хронологична и външната експозиция на музея ще бъде свободен.

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И МИНИСТЪРЪТ НА ОТБРАНАТА ОТКРИХА ИЗЛОЖБАТА „МАЛКИЯТ ЧОВЕК В ГОЛЯМАТА ВОЙНА“

21.11.2017 г.

Изложбата „Малкият човек в Голямата война“, посветена на 100-годишнината от Първата световна война, бе открита в Националния военноисторически музей от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

НАЦИОНАЛНИЯТ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ ПРЕДСТАВЯ ГОЛЯМАТА ВОЙНА ПРЕЗ ОЧИТЕ НА МАЛКИЯ ЧОВЕК

20.11.2017 г.

На 21 ноември (вторник) от 17.30 часа в Националния военноисторически музей ще бъде открита изложбата „Малкият човек в Голямата война“, която е част от Националния план за отбелязване на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея.

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ЗАГИНАЛИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!

04.11.2017 г.

На Архангелова задушница във Военния мавзолей-костница Негово Преосвещенство Тивериополският епископ Тихон отслужи панихида в памет на офицерите и войниците от редовете на Българската армия, дали живота си за родината.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

01.11.2017 г.

Екипът на Националния военноисторически музей Ви поздравява с един от най-светлите български празници – Деня на народните будители, празник на духа, на националното самочувствие и стремежа към развитие.

БЛАГОДАРИМ НА НАШИТЕ ДОБРОВОЛЦИ

20.10.2017 г.

За втори път в рамките на един месец доброволци от Experian Bulgaria се погрижиха за добрия вид на външната експозиция на Националния военноисторически музей. С много ентусиазъм и добро настроение доброволците помогнаха за почистването на есенните листа от едрогабаритната техника и освежиха музейния парк.

ПУБЛИЧНА ЛЕКЦИЯ: МУЗЕЯТ И КОНФЛИКТИТЕ ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ПОЛСКИЯ ОПИТ

09.10.2017 г.

На 12 октомври (четвъртък), от 17.00 часа в Националния военноисторически музей ще се състои публична лекция на тема: „Музеят и конфликтите през погледа на полския опит“, водена от доц. д-р Соня Пенкова – историк и музеолог. В рамките на събитието ще бъде представен полският опит в експонирането и представяне на наследството от конфликти, съвременни методи за работа с публики, включително чрез въвеждане на модерни технологии в музеите и използването на виртуалната реалност за привнасяне на добавена стойност към материалните следи от миналото.

ОТНОВО ДОБРОВОЛЦИ В НАЦИОНАЛНИЯ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ

06.10.2017 г.

Софтуерни инженери от развойния център на SAP се включиха в освежаването на външната експозиция на Националния военноисторически музей. Те взеха активно участие в почистването на алеите, както и на машините, които са изложени на постоянните атмосферни влияния.

НАЦИОНАЛНИЯТ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ СЕ ВКЛЮЧВА В ИНИЦИАТИВАТА „ЕВРОПЕЙСКИ ДНИ НА НАСЛЕДСТВОТО“

28.09.2017 г.

На 30 септември (събота) Националният военноисторически музей в София и неговите филиали – Военноморски музей и Парк-музей „Владислав Варненчик“ във Варна и Музеят на авиацията в Крумово ще работят с вход свободен по повод инициативата Европейски дни на наследството.

ПО ПОВОД НЕЗАВИСИМОСТТА ДЕБАТ И СПЕЦИАЛЕН ПОКАЗ НА НАЙ-ВИСОКОТО ОТЛИЧИЕ НА ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ В НАЦИОНАЛНИЯ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ

21.09.2017 г.

С дебат между учители по история и професионални дебатьори за измеренията на независимостта и специален показ на най-високото отличие на Царство България Националният военноисторически музей ще отбележи 109-ата годишнина от обявяването на Независимостта.

ДОБРОВОЛЦИ СЕ ВКЛЮЧИХА В ОСВЕЖАВАНЕТО НА ВЪНШНАТА ЕКСПОЗИЦИЯ НА НАЦИОНАЛНИЯ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ

19.09.2017 г.

Доброволци от Experian Bulgaria се включиха днес в почистването на външната експозиция на Националния военноисторически музей и така станаха част от подготовката за годишнината от Независимостта на България.

1   2    3   

КОНТАКТИ

България, 1505, гр. София
ул. „Черковна“ № 92
автобуси: 9, 72, 120, 305, 413
трамваи: 20, 23
тел.: + 359 2/946 1805
факс: + 359 2/946 1806
e-mail: nvim@militarymuseum.bg
e-mail: nvim.pr@gmail.com