• Facebook
  • Facebook
  • Facebook

АРХИВ 2010

ДЯДО КОЛЕДА ПРИСТИГНА С ХЕЛИКОПТЕР МИ 2 В НАЦИОНАЛНИЯ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ И ЗАРАДВА С ПОДАРЪЦИ СТОТИЦИ ДЕЦА


Атракцията беше част от Коледното благотворително парти на НВИМ „Щедростта няма граници“. Под звуците на коледни песни децата се забавляваха с приказните герои феята Знайка – Многознайка, Снежната кралица и Добрата фея. Коне – шампиони от клуб за езда „Еклипс“ дефилираха в двора на музея. . .

ДЕТСКИ СМЯХ СРЕД ОРЪДИЯТА И ТАНКОВЕТЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ ЩЕ ЗВУЧИ НА 19 ДЕКЕМВРИ (НЕДЕЛЯ) ОТ 15 ЧАСА


Музеят отваря врати за Коледно детско парти под надслов „Щедростта няма граници“. Проявата има благотворителен характер – събраните средства ще бъдат предоставени на децата на загиналите военнослужещи чрез фондация „Децата на Българската армия“. . .

ВЪЗПИТАНИЦИ НА УЧИЛИЩЕТО ЗА ДЕЦА С НАРУШЕНО ЗРЕНИЕ „ЛУИ БРАЙЛ“ УЧАСТВАТ В СПЕЦИАЛНО РАЗРАБОТЕНА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА


По повод международния ден на хората с увреждания - 3 декември, Националният военноисторически музей проведе специално разработена образователна програма за възпитаници на училището за деца с нарушено зрение „Луи Брайл“, София. . .

МУЗИКАЛНА ЗВЕЗДА В МУЗЕЯ


Специален гост на новата изложба на Националния военноисторически музей беше Миро, който прояви жив интерес към експонатите, свързани със Сръбско-българската война от 1885 г. . .

НА 17 НОЕМВРИ, В НАЦИОНАЛНИЯ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ ОТВАРИ ВРАТИ НОВАТА ИЗЛОЖБА - „СПОЕНИ С КРЪВ И ОЛОВО“. ТЯ БЕШЕ ОТКРИТА ОТ ПРЕЗИДЕНТА ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ, В ПРИСЪСТВИЕТО НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА АНЮ АНГЕЛОВ И ПОСЛАНИКА НА РЕПУБЛИКА СЪРБИЯ У НАС АЛЕКСАНДЪР ЦЪРКВЕНЯКОВ


Изложбата е посветена на 125-та годишнина от Сръбско-българската война – най-кратката и победна в новата българска история. Изложбата припомня събитията от войната и провокира размисъл за силата на каузите и обединителния дух. . .

МУЗЕЙНИ ЕКСПОНАТИ, ИЗОБРАЗЕНИ ВЪРХУ ПОЩЕНСКА МАРКА


Днес, 12 ноември 2010г., заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова и заместник – министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов валидираха в Националния военноисторически музей пощенско-филателно издание на тема „60 години българска военна авиация“. . .

1- ВИ РАДИОТЕХНИЧЕСКИ ПОЛК, БОЖУРИЩЕ, ОТБЕЛЯЗА СВОЯ ПАТРОНЕН ПРАЗНИК


На празника на светеца воин „Св. Мина“, в Националния военноисторически музей 1-ви Радиотехнически полк, Божурище, отбеляза своя патронен празник. . .

НАЦИОНАЛНИЯТ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ УЧАСТВА В ПАНАИРА НА МУЗЕЙНИТЕ ИЗЛОЖБИ


С изложбата „Съдби, белязани от войната“ Националният военноисторически музей участва в Панаира на музейните изложби, Русе. Той се проведе от 27 до 29 октомври 2010 г. в Регионалния исторически музей. . .

ОТВОРИХА ВРАТИ ОБНОВЕНИТЕ КОЛЕКЦИИ „АРЕС“ И „АРМИЯТА НА БОГА“ НА ФОНДАЦИЯ „АРЕТЕ-ФОЛ“


На 14 октомври 2010 г. в Националния военноисторически музей отвориха врати обновените колекции „Арес“ и „Армията на Бога“ на фондация „Арете-Фол“. Съвместната изява на музея и на Съюза на колекционерите в България уважиха с присъствието си министър Божидар Димитров, началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Йордан Божилов, . . .

ВЪЗСТАНОВЕНИ ЕКСПОНАТИ В НВИМ


Камион ЗИС-5В М 1942 и самолет L-29 М 1961, едни от атрактивните експонати от външната експозиция на Националния военноисторически музей, са възстановени благодарение на клуб „Стендов моделизъм-България“.

ПОЛОВИНВЕКОВЕН ЮБИЛЕЙ НА ЗЕНИТНО-РАКЕТНИТЕ ВОЙСКИ


Половинвековният юбилей на Зенитно-ракетните войски бе честван в Националния военноисторически музей на 30 септември. . .

IN MEMORIAM


На 7 септември 2010 г. ни напусна нашият колега и приятел Румяна Стругарова. Тя се присъедини към екипа на Националния военноисторически музей през 2008 г. като директор на дирекция „Музеен маркетинг, връзки с обществеността и образователни програми“. . .

„РАВНИС ПО КАПИТАНИТЕ“- ИЗЛОЖБА, ПОСВЕТЕНА НА 125-ГОДИШНИНАТА ОТ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ

 

На 6 септември, в зала „Съединение“ в Пловдив отвори врати изложбата „Равнис по капитаните“. Съвместната изява на Националния военноисторически музей и Регионалния исторически музей – Пловдив, . . .

ЗНАМЕТО НА ШЕСТИ КОНТИНГЕНТ ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ВЕЧЕ Е В НАЦИОНАЛНИЯ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ

 

На 24 август Националният военноисторически музей получи знамето на Шести контингент от Българската армия, участвал в състава на Многонационалните коалиционни сили в Ирак. . .

1   2  3

КОНТАКТИ

България, 1505, гр. София
ул. „Черковна“ № 92
автобуси: 9, 72, 120, 305, 413
трамваи: 20, 23
тел.: + 359 2/946 1805
факс: + 359 2/946 1806
e-mail: nvim@militarymuseum.bg
e-mail: nvim.pr@gmail.com