• Facebook
  • Facebook
  • Facebook

АРХИВ 2010

ЗАПОЧНА ВЪЗСТАНОВАВАНЕТО НА ЕКСПОНАТИ ВЪВ ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ


Успоредно с ремонта на сградата на Военноморския музей – Варна започна и възстановяването на експонатите в парковата му експозиция. Това стана възможно благодарение на отново демонстрираното специално отношение на военните моряци към мисията и проблемите на музея. Началникът на Военноморските сили контраадмирал Пламен Манушев в своя заповед нареди създаването на организация за извършване на ремонтно-възстановителни и освежителни дейности по експонатите в парка на музея. С особено внимание се ползва кораб-музей „Дръзки“, който освен от предвиденото в близко бъдеще укрепване на постаментите, се нуждае и от сериозен ремонт на корпуса, вътрешните помещения, оборудването.

Започнали от 21.06.2010г., ремонтните дейности се извършват с координацията и съдействието на служители на Военноморския музей и продължават и в настоящия момент. Командването на ВМС привлече като спонсори за необходимите материали варненските фирми: „Планекс“ ООД; „Булярд – корабостроителна индустрия“ ЕАД; „Делфин 1 – MTG“ АД; „Кораборемонтен завод Одесос“ АД; „Терем – КРЗ Флотски арсенал – Варна“ ЕООД.

Националният военноисторически музей и Военноморският музей като негов филиал изказват своята искрена благодарност за участието в тази кампания по съхраняване на музейните експонати на първо място на началника на ВМС контраадмирал Пламен Манушев, както и на: Щаба на ВМС; Свързочното поделение на ВМС; Военноморската вертолетна авиобаза; инженерната рота и Хидрографската служба на ВМС; Военноморска база Варна и нейните поделения – миночистачния дивизион, дивизиона за подводни операции, дивизиона патрулни кораби и най-вече на екипажа на фрегатата „Смели“ от това поделение.


Назад

КОНТАКТИ

България, 1505, гр. София
ул. „Черковна“ № 92
автобуси: 9, 72, 120, 305, 413
трамваи: 20, 23
тел.: + 359 2/946 1805
факс: + 359 2/946 1806
e-mail: nvim@militarymuseum.bg
e-mail: nvim.pr@gmail.com